Àuria dansa

AMUNT EL TELÓ! 1a part

Home  >>  BLOG  >>  AMUNT EL TELÓ! 1a part

 

S’aixeca el teló, sona la música, els batecs del teu cor s’acceleren. Agafes aire, el deixes anar i surts a l’escenari.

Després de mesos d’aprendre i assajar ha arribat el moment de pujar a l’escenari.

Encara que no sigui la primera vegada sempre hi ha un puntet de nervis. Estar una mica nerviosa és normal i fa que ens mantinguem alerta. Però, un cop sortim a l’escenari, hem d’intentar mantenir els nervis a ratlla i disfrutar al màxim el nostre moment.

Per poder sortir a disfrutar hi ha moltes coses que pots fer prèviament que t’ajudaran a estar més tranquil·la quan s’aixequi el teló. Algunes són treball de mesos abans i altres de dies , hores o minuts abans.

 

 

25 COSES PER FER ABANS DE PUJAR A L’ESCENARI

 1. NO FALTAR A CLASSE
 2. MEMORITZAR LA COREO mentre te la van ensenyant. Vigila en no caure en el parany d’anar seguint una companya i posa a treballar les teves neurones des del principi.
 3. TENIR EN COMPTE TOTES LES CORRECCIONS que es facin a classe, encara que no vagin dirigides a tu directament.
 4. ASAJAR, ASAJAR, ASAJAR, I ASAJAR. Si només tens classe un cop la setmana troba un moment per repassar a casa.
 5. APRENDRE A BALLAR EN GRUP, mantenir les posicions i interactuar amb les companyes durant el ball.
 6. POSA’T EN EL PAPER que et demani la coreo. No esperis a l’últim dia perquè sinó després amb els nervis et costarà molt més si no és que ho tens ja integrat a la coreo.
 7. PREPARA EL VESTUARI AMB TEMPS. Així podràs assajar amb tota la roba i complements. A l’escenari has d’estar còmode.
 8. GRABEU UN ASSAIG i mireu-lo. Hi ha detalls que no ens donem compte fins que no ens veiem perquè no en som conscients.
 9. FER UN ASSAIG GENERAL. Sempre que sigui possible provar l’espai i ajusta posicions, sentir el terra (si rellisca massa o massa poc, si té molta inclinació…)la música, els llums, les entrades i sortides de l’escenari…
 10. DEMANA L’ORDRE D’ACTUACIÓ per poder organitzar-te els canvis de vestuari i saber si necessitaràs ajuda per anar més ràpid.
 11. DESCANSA, la nit abans has de dormir bé.
 12. PREPARA LA BOSSA amb tot el vestuari que necessites i el teu “KIT DE SUPERVIVÈNCIA” per ballarines previngudes.
 13. MAQUILLA’T I PENTINA’T A CASA. Estaràs més tranquil·la. Deixa només els últims retocs per fer allà.
 14. SURT AMB TEMPS DE CASA. Anar tard faria augmentar el teu estat de nervis.
 15. AL TEATRE, busca el teu vestuari i prepara’t la roba segons l’ordre dels canvis.
 16. VES AL LAVABO. Ara és el moment. Si els nervis et fan venir ganes d’anar al lavabo, ves-hi abans de començar. No és gaire relaxant sortir a l’escenari pensant que tens ganes de…
 17. ESCALFAR ABANS DE SORTIR és imprescindible per tenir la energia al màxim. Sinó el teu primer ball acabarà sent el teu escalfament i segur que et quedaràs amb les ganes de tornar-lo a fer després de sentir que “després d’escalfar” ara sí tens el cos preparat.
 18. RELAXA’T. Descobreix que és el que et funciona: respirar, deixar la ment en blanc, no pensar en la coreo, fer algun exercici de relaxació…
 19. FES PINYA AMB LES COMPANYES!!! Comparteix el bon ambient entre bambalines encara que no coneixis a tothom.
 20. FEU-VOS FOTOS dels moments del backstage, seran un gran record de l’experiència.
 21. NO RECOMANO POSAR-TE A PRACTICAR JUST ABANS DE SORTIR. Hi haurà gent que dirà que li funciona però per mi el treball ha de venir fet d’abans. Posar-te a assajar o preguntar passos et generarà dubtes a tu i a les teves companyes i acabareu sortint més nervioses a l’escenari.
 22. SORTIRÀ BÉ! Sigues positiva. Has assajat molt, t’ho saps i sortirà molt bé.
 23. CONFIA EN EL TEU ESPERIT DE SUPERVIVÈNCIA ESCÈNIC. Si t’equivoques segur que trobaràs la manera de tirar endavant. Aquest sisè sentit el pots entrenar als assajos quan t’equivoquis intenta seguir de la manera més natural possible. Moltes vegades l’únic que delata un error és la teva cara de “com l’estic liant”…
 24. Els nervis i ballar sense un bon escalfament o simplement per la sobrecarrega de l’espectacle et poden passar factura muscular l’endemà… ESTIRA!! Costa molt fer-ho amb l’adrenalina encara disparada però ho hauríem de fer…
 25. DISFRUTA QUE PASSA VOLANT!!

 

 

I tu? Què fas abans de pujar a l’escenari?? Tens algun estrany ritual? Deixa’m un comentari.

Al blog d’ÀuriadansA trobaràs articles que parlen de dansa, entrenament i benestar perquè ens agrada difondre el que estimem i estimem el que fem.

 

ÀuriadansA – Aprèn al teu ritme!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *