Àuria dansa

DANSA I ENTRENAMENT

Home  >>  BLOG  >>  DANSA I ENTRENAMENT

No només de ballar es fa un ballarí. Qualsevol tipus de dansa es beneficia de l’entrenament d’altres qualitats físiques.

Tenir un cos fort i flexible ens ajuda a millorar i ens complementa com a ballarins. En dansa no tot és tècnica, postura, ritme i coordinació, també es necessita força, flexibilitat, potència, agilitat i resistència.

La resistència la podem entrenar durant les classes i/o assajos, ja que estem realitzant una activitat aeròbica que millora el sistema cardiovascular.

L’agilitat l’aconseguirem treballant la tècnica d’un moviment amb el temps. A mesura que anem polint el moviment podrem anar augmentant la velocitat fins a aconseguir l’agilitat necessària per al moviment. Un cos fort i flexible ens ajudarà a aconseguir-ho.

Aconseguir l’equilibri entre força i flexibilitat és la clau per un ballarí. La dansa requereix un cos fort i flexible a la vegada per poder realitzar els moviments requerits amb l’amplitud i potència necessària.

Normalment, quan escollim ballar com a mètode per mantenir-nos en forma, sol ser perquè busquem una manera de fer exercici i cuidar-nos que ens motivi, sigui dinàmica i ens aporti alguna cosa més.

Per això mateix aquestes persones no ens solem sentir atrets a “fer peses” de manera mecànica i repetitiva.

Dues opcions per combinar amb la dansa i complementar el nostre entrenament són:

  1. PILATES: és el mètode d’entrenament per enfortir el cos més utilitzat per ballarins. El pilates millora la postura, enforteix el cos sense causar hipertròfia muscular, treballa la flexibilitat, l’amplitud de moviments, l’equilibri, la coordinació i la consciència corporal. Encara dubtes de provar una classe?
  2. ENTRENAMENT COMBINAT: has provat mai de combinar en una sola sessió seqüències de ball amb exercicis per tonificar tot el cos? Combinant diferents maneres de treballar a nivell muscular i preparant els exercicis per realitzar-los en forma de circuit fa que siguin molt més dinàmics i variats. El resultat una sessió completa que farà que treballis les qualitats físiques necessàries per completar i millorar en la teva dansa. Vols provar una sessió de circuit i dansa?

Al blog d’ÀuriadansA trobaràs articles que parlen de dansa, entrenament i benestar perquè ens agrada difondre el que estimem i estimem el que fem.

 

ÀuriadansA – Aprèn al teu ritme!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *