Àuria dansa

EL TRANSVERS ABDOMINAL

Home  >>  BLOG  >>  EL TRANSVERS ABDOMINAL

Sabies que treballar el teu transvers abdominal t’aporta molts beneficis?

El transvers abdominal forma part del que anomenem musculatura profunda estabilitzadora. Ajuda a mantenir la postura en la zona lumbar i pèlvica. Per tant, és un múscul molt important per prevenir mals d’esquena.

És el múscul més profund de la zona abdominal i té forma de faixa o corsé. Per identificar la contracció d’aquest múscul només cal tossir.

Al produir-se la contracció muscular del transvers es produeix una reducció del diàmetre de la zona abdominal. Això també ens interessa molt. Quan treballem fent abdominals l’haurem d’activar si volem que la zona abdominal a més de tonificada no augmenti el diàmetre de la nostra cintura.

 

A les classes de pilates es prioritza el treball de musculatura profunda estabilitzadora per aconseguir una bona postura per al teu dia a dia. El transvers abdominal es treballa a tots els exercicis, combinant-lo amb la respiració, durant tota la classe. Com que el transvers abdominal és un múscul molt més resistent que no pas el recte abdominal (altrament dit “xocolatina”) el podem estar treballant tota la classe sense que es fatigui.

Si vols aprendre com treballar-lo correctament, pots venir a provar una classe i descobrir el teu transvers abdominal!!

Al blog d’ÀuriadansA trobaràs articles que parlen de dansa, entrenament i benestar perquè ens agrada difondre el que estimem i estimem el que fem.

 

ÀuriadansA – Aprèn al teu ritme!

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *