Àuria dansa

ESTIRES CORRECTAMENT?

Home  >>  BLOG  >>  ESTIRES CORRECTAMENT?

Fas estiraments habitualment? Estires després de realitzar un esforç físic? Saps quanta estona has d’estirar perquè l’estirament sigui efectiu? Acumules tensió sempre a la mateixa zona del cos? Estàs estirant correctament?

Durant el nostre dia a dia els músculs del nostre cos acumulen tensió, s’escurcen de treballar-los en cada moviment. Si realitzem una acció repetitiva o mantenim una mala postura a més, podem crear desequilibris musculars que perjudiquen el nostre benestar.

Dedicar 5 minuts al dia a estirar els principals grups musculars i les zones on sols acumular més tensió és una bona manera de retornar als músculs al seu estat d’abans de l’esforç físic.

Et deixo amb els 5 consells per estirar correctament:

  1. No facis mai un estirament amb el cos fred. Fes sempre un petit escalfament, per exemple caminar durant 5 minuts. Pots aprofitar quan arribes a casa si tornes a peu de la feina. La duració de l’escalfament depèn de diferents factors com el clima o la teva preparació física entre d’altres.
  2. Un estirament no ha de fer mal. Hem de diferenciar entre la tensió muscular d’estirar el múscul gradualment i el dolor.
  3. Un estirament ha de ser suau i progressiu. No facis moviments massa ràpids ni sobtats, ja que podries lesionar-te.
  4. Amb 5 segons no n’hi ha prou. I amb 10 tampoc. El múscul necessita el seu temps per anar estirant-se. Mira de mantenir l’estirament com a mínim 20 segons. Tampoc sobrepassis mai el minut. Entre 20 i 30 segons està bé.
  5. Sigues constant. Els músculs es carreguen i s’escurcen cada dia, per tant hauries d’estirar cada dia. Recorda estirar especialment les zones on acumules més tensió.

 

Què t’han semblat aquests consells per estirar correctament? Els segueixes habitualment? Tens més dubtes de com estirar?

Si a més realitzes una activitat física, és necessari que estiris el que has treballat després de cada sessió, ja sigui una classe de ball, un entrenament al gimnàs o una excursió a la muntanya. El teu cos t’ho agrairà i et sentiràs molt millor.

 

 

No et perdis el proper article del blog ni cap novetat a auriadansa.com. Apunta’t a la llista i rebràs un enllaç al teu correu electrònic per ser la primera a llegir–lo.

Al blog d’ÀuriadansA.com trobaràs articles que parlen de dansa, pilates, entrenament i benestar perquè m’agrada difondre el que estimo i estimo el que faig.

 

ÀuriadansA.com – Aprèn al teu ritme!

 

Eva Piqueras,

Professora de Pilates, Commercial Dance i Tribal Fusió.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *