Àuria dansa

Hip Hop o Commercial Dance?

Home  >>  BLOG  >>  Hip Hop o Commercial Dance?

El Hip Hop més que un estil de ball és una cultura que neix a principis dels anys 70 als guetos de New York. Aquesta cultura engloba 4 elements artístics: Graffiti (com a art visual), DJ (creador de la música), MC (Master of Ceremonies, la veu que acompanya al DJ i dinamitza les festes) i Breaking (com a dansa).

Com apareix el ball que avui denominem Hip Hop??

Avui en dia quan anem a una classe de hip hop, habitualment, no fem Breaking. Llavors, què és el que avui anomenem hip hop??

Durant els anys 90 alguns B-boys (nom amb el qual s’anomena al ballarí de breakdance) es traslladen a Los Angeles per treballar a la indústria de la música. Nous estils musicals, altres disciplines de dansa tant urbanes com acadèmiques i les exigències de la indústria de la música fan que el hip hop evolucioni. Així neix la nomenclatura Hip Hop New School, i dintre d’aquesta diferenciem el Hip Hop New Style (que es refereix al hip hop més urbà provinent de New York) i el L.A. Style (que seria l’estil de Los Angeles ja més evolucionat cap a l’estil comercial present a les classes de dansa).

A vegades el terme New Style es tradueix com a nou estil, fent referencia a una evolució més comercial del hip hop. Pot semblar una mica contradictori però hem d’entendre que el hip hop és un ball urbà que ha anat evolucionant a diferents ciutats a la vegada i no sempre tots han utilitzat la mateixa nomenclatura.

Així doncs podríem entendre el Commercial Dance com una evolució del Hip Hop L.A Style que pot utilitzar diferents estils de música més comercials i adoptar passos d’altres disciplines de ball segons ho requereixi la cançó que estiguem interpretant.

A vegades el nom de la classe de dansa pot fer referència a l’estil musical que es fa servir durant les classes.

Et deixo uns quants enllaços de diferents estils.

Breakdance:

https://youtu.be/hi-dMUCj2N0

https://youtu.be/p4KcqF9BS9M

 

En aquest altre pots veure els inicis i context social i l’evolució a través del breakdance:

https://youtu.be/guibwjnVP2U

 

Hip hop New York Style:

https://youtu.be/VLcKX1f9tnM

https://youtu.be/cvrvS8Lp66o

 

Commercial Dance (L.A. Style):

https://youtu.be/a01zrK9d1-I

https://youtu.be/qQraeOG-3L8

 

La part més complicada d’aquest post ha sigut la selecció dels vídeos. Un ballarí aprèn diferents disciplines i acaba creant un estil propi. Per tant durant una actuació pot posar passos o influències de diferents estils. És el que fa rica i personal la dansa de cadascun, però també fa més difícil trobar vídeos 100% del mateix estil. Espero que puguis apreciar els diferents estils en la selecció de links i que disfrutis veient-los.

Hi ha molts estils diferents de danses urbanes. Sé que des de fora és una mica complex, jo mateixa he anat descobrint diferents estils durant els anys i sé que també me’n queden molts per descobrir i seguir investigant. De fet la denominació danses urbanes seria molt més encertada que parlar de Hip Hop quan ens volem referir a tots aquests estils en general.

Coneixes més estils de danses urbanes?? Quin t’agrada més??

Al blog d’ÀuriadansA trobaràs articles que parlen de dansa, entrenament i benestar perquè ens agrada difondre el que estimem i estimem el que fem.

ÀuriadansA – Aprèn al teu ritme!

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *