Àuria dansa

LA PRIMERA CLASSE O COM PREVENIR UNA CATÀSTROFE ANUNCIADA

Home  >>  BLOG  >>  LA PRIMERA CLASSE O COM PREVENIR UNA CATÀSTROFE ANUNCIADA

Tots hem passat alguna vegada per l’experiència d’una primera classe en una activitat nova. El problema és quan aquesta experiència no és agradable ni satisfactòria i no compleix les nostres expectatives fent que desaparegui quasi del tot la possibilitat d’una segona classe.

Tot això sol passar per uns errors en els nostres objectius i expectatives acompanyats d’una gran dosis d’impaciència.

En aquest post et volem ajudar donant-te les eines necessàries per afrontar aquesta primera classe amb èxit i que segueixis motivat a fer-ne més.

Posem-nos en situació. Has decidit, per qualsevol motiu (cuidar-te, aprendre un estil nou de ball, anar a la classe de la teva amiga o simplement per fer alguna cosa diferent), que aniràs a provar una classe d’una activitat.

 

Què hauria de tenir en compte perquè sigui un èxit?

 

ABANS DE LA CLASSE:

 • DEFINIR OBJECTIUS. Perquè hi vaig? Què n’espero treure? Bàsicament parlaríem de tres objectius principals:
 1. OBJECTIU FITNESS: faig aquesta activitat per estar en forma.
 2. OBJECTIU OCI: faig aquesta activitat per desconnectar de la rutina.
 3. OBJECTIU DANSA: faig aquesta activitat perquè realment vull aprendre a ballar bé aquest estil de dansa.

Així doncs dins de la mateixa classe ens trobarem persones amb diferents objectius. Tenir ben definits els nostres objectius ens ajudarà a saber com plantejar-nos la classe. Si el teu objectiu és fitness o oci el millor és que gaudeixis de la classe de forma relaxada i no et preocupis si alguna cosa no et surt bé d’entrada recorda que hi vas per moure’t i passar-ho bé. Quan tenim un objectiu dansa la cosa canvia una mica. És necessari que estiguis atenta a les explicacions i exercicis de tècnica i que preguntis si no entens alguna cosa encara que de moment no et surti. I el més important de tot per l’objectiu dansa: si vols millorar, has de practicar!!! Avançaràs molt més ràpid si practiques a casa els exercicis que més et costen. No n’hi ha prou amb 1 o 2 hores de classe a la setmana.

 

 • DEMANAR INFORMACIÓ. Imprescindible!!!! Parla amb el centre, o si pots millor directament amb el professor. Has de saber on et ficaràs!!! Pots preguntar sobre el tipus d’activitat, com són les classes, quina roba i calçats són adients, si has de portar alguna cosa, el nivell del grup… i tot el que et passi pel cap. Val més prevenir que lamentar-te quan ja has arribat i estàs a punt de començar la classe.

 

 • ARRIBAR PUNTUAL I EXPLICAR AL PROFESSOR QUE ÉS EL TEU PRIMER DIA. Sembla lògic però, si arribes tard a la primera classe ja aniràs de cul només començar. Les classes tenen una estructura progressiva i durant l’escalfament se solen fer passos del mateix estil però més fàcils i més lents o tècnica bàsica, perfecte per introduir-te i preparar-te pel que vindrà després. Com a professora vull que els meus alumnes s’ho passin bé a la vegada que aprenen. Per tant avisar al professor farà que estiguis més còmode a la classe i ell ho tindrà en compte quan expliqui. Fins i tot et podries beneficiar d’una bona posició a l’aula amb visibilitat directe del professor. Si t’amagues a darrere de tot perquè no et vegin, tu tampoc veuràs al professor…

 

 

DURANT LA CLASSE

 • RESPECTAR EL NOSTRE PROCÉS D’APRENENTATGE. Pot ser que et trobis envoltat de gent que porta anys ballant aquest estil i et sentis un patata que ha perdut la poca coordinació que li quedava. A mi m’ha passat. El bon humor i la perseverança ajuden molt en aquests casos per tirar endavant i donar-te el temps que necessitis. La dansa és un procés d’aprenentatge i el cos té memòria de moviments, per això una persona que ja ha fet altres activitats o estils de ball podrà evolucionar més ràpidament o li costarà menys seguir alguns passos. És com quan ens apuntem a un curs d’idiomes, ningú espera que parlis amb fluïdesa després de la primera classe. A diferència del curs d’idiomes, a la classe de dansa sovint pots trobar companys amb diferents nivells però tots han passat el mateix procés. Resum: temps i pràctica.

 

 • NO COMPARAR-SE. Cadascú tenim unes condicions físiques, unes aptituds i un cos diferent. Intenta treballar amb el que tens i comparar-te només amb tu mateix per ser conscient de la teva evolució. De què et serveix estar pendent de lo bé que li surt a la companya?? Potser ella té un objectiu dansa, practica moltes hores a casa i balla des de petita, i tu pots tenir un altre objectiu perfectament vàlid o una altra situació personal.

 

 • RECORDA QUE HA DE SER DIVERTIT. No necessitem més estrès!!! Sigui quin sigui el teu objectiu per a la classe, no et capfiquis. Hi ha dies que les coses no surten i no passa res. Obsessionar-te no farà que et surti abans. Si t’ho passes bé serà un temps ben invertit perquè encara que aquest dia no et surti el proper ja estaràs un pas més a prop d’aconseguir-ho!

 

DESPRÉS DE LA CLASSE

 • VALORACIONS, REVISAR ELS OBJECTIUS. Ha sigut el que esperaves?? T’ha agradat l’estil del professor? Com t’has sentit? A vegades una sola classe d’una hora és molt poc per fer-se una idea de l’activitat. Sobretot si és alguna cosa que no havies fet mai, el primer dia hauràs estat pendent de tantes indicacions i passos nous que pot ser que necessitis més classes per valorar si segueixes. Per mi el més important que hauries de valorar a la primera classe és que t’agradi: l’estructura/el professor/l’estil o activitat et motivi. També recomanaria que si has donat per superada aquesta prova però no estàs decidida del tot preguntis si et pots apuntar un mes, amb quatre classes ja hauràs superat la sensació de primer dia i estaràs més relaxada.

 

 • DESCANSAR! QUE T’HO HAS GUANYAT!!

 

Espero que aquest post et sigui d’ajuda el pròxim cop que vagis a una classe nova de qualsevol estil. Només em queda dir-te que ho afrontis positivament i amb bon humor. Recorda que els experts també han sigut principiants.

 

Si t’ha agradat l’article: comparteix-lo a les xarxes socials i així podrem ajudar a més gent en la seva primera classe.

Tens anècdotes de les teves experiències en primeres classes? Deixa un comentari explicant-les!

Si vols una oportunitat per posar en pràctica el que t’he explicat col·labora amb nosaltres responent una breu enquesta anònima sobre hàbits personals en l’activitat física/dansa per ajudar-nos a conèixer les teves preferències i que et puguem oferir un millor servei. Al finalitzat la breu enquesta veuràs un missatge que t’indicarà què has de fer per venir a provar una de les nostres classes.

 

VOLS UNA CLASSE GRATUÏTA?? FES LA BREU ENQUESTA AQUÍ.

 

Al blog d’ÀuriadansA trobaràs articles que parlen de dansa, entrenament i benestar perquè ens agrada difondre el que estimem i estimem el que fem.

ÀuriadansA – Aprèn al teu ritme!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *