Àuria dansa

L’ESCALFAMENT

Home  >>  BLOG  >>  L’ESCALFAMENT

Preparar el cos abans de qualsevol activitat física és imprescindible per una bona salut esportiva i també et pot evitar moltes lesions.

Segur que alguna vegada has arribat tard a la classe de dansa, pilates, del gimnàs… i t’has posat directament a seguir la classe per no perdre més temps. Doncs, sento dir-te que no era el millor que podies haver fet.

L’escalfament prepara el cos i la ment per l’activitat posterior, incrementa la temperatura corporal, i augmenta progressivament la freqüència cardíaca.

La paraula clau de l’escalfament seria PROGRESSIU per passar d’un estat de repòs físic a l’activitat que vulguem realitzar a continuació.

Mentalment, durant l’escalfament és el moment en que la nostra ment es relaxa de l’estrès que podem portar acumulat de tot el dia, per desconnectar i pensar només en l’activitat que estem fent en aquell moment.

 

Segurament, el dia que vas arribar tard i no vas fer escalfament et costava concentrar-te en el que estaves fent, o no et sortien coses que normalment si et sortien o fins i tot seguies pensant en tot de coses del teu dia a dia.

 

Un escalfament pot ser diferent segons el tipus d’activitat a realitzar a continuació.

 

Què pots fer si has arribat tard a la classe?

Començar de manera suau a realitzar un escalfament general per incrementar progressivament la temperatura corporal (caminar, aixecar genolls, fer algun pas bàsic de ball…) o bé repetir alguna part d’un escalfament anterior que hagis fet amb aquest professor i activitat, i realitzar moviments de totes les articulacions de manera suau.

Fer aquest petit escalfament d’almenys uns 5 minuts prepara el teu cos per realitzar l’activitat de forma molt més segura que no pas afegint-te directament al ritme de la classe.

 

La meva recomanació seria que intentis sempre fer la classe sencera des de l’escalfament a la part final de tornada a la calma i estiraments.

 

Recorda que aquestes parts són especifiques pel treball realitzat a la part principal de la classe i el teu cos t’agrairà una bona progressió d’entrada a l’activitat i un bon final de classe amb baixada progressiva de les pulsacions i relaxar i estirar la musculatura implicada.

 

No et perdis el proper article del blog ni cap novetat a ÀuriadansA.com. Apunta’t a la llista i rebràs un mail al teu correu electrònic per ser la primera a llegir–lo. També t’avisaré de nous grups i tallers de les activitats que t’interessin.

_

Al blog d’ÀuriadansA.com trobaràs articles que parlen de dansa, pilates, entrenament i benestar perquè m’agrada difondre el que estimo i estimo el que faig.

_

ÀuriadansA.com – Aprèn al teu ritme!

Eva Piqueras,

Professora de Pilates, Commercial Dance i Tribal Fusió.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *