Àuria dansa

Posa pilates a la teva vida!

Home  >>  BLOG  >>  Posa pilates a la teva vida!

Ja has provat el métode pilates??? A què esperes???

 

Un fenomen curiós que passa quan proves el mètode pilates és que passes a ser-ne un fan absolut o que no t’agradi gens.

Jo, evidenment, sóc el primer cas: pilates fan!!

El procés fan funciona així, o almenys és el que em va passar a mi.

Em vaig apuntar a pilates després d’una lesió de genoll que requeria enfortir musculatura si volia seguir ballant durant molts anys. Vaig tenir la sort de topar amb una molt bona professora i, tot i que reconec que començar en un gimnàs en una classe força massificada no és l’opció ideal, li vaig comunicar la meva situació i em va ajudar a adaptar exercicis per poder treballar-los de forma segura.

Evidenment a les primeres classes feia el que podia, ja que no coneixia ni el mètode, ni els exercicis, ni com havia de combinar la respiració i evidentment el meu cos no estava acostumat a aquests exercicis. El que tenia molt clar, potser perquè ja he viscut moltes vegades el procés de primera classe, era que tot era qüestió de temps que aconseguís realitzar correctament els exercicis. Voler viure sense dolor constant al meu genoll i la motivació de ballar (no em puc ni imaginar la vida sense ballar) també em van ajudar a persistir en les primeres classes, on tens la sensació de que no en tens ni idea i sembla que hi ha coses que no seràs capaç de fer mai.

A la tercera/quarta classe el cos ja comença a respondre als exercicis i els comences a controlar junt amb la respiració: fase “novata” superada!!! Les agulletes hi van ser des del primer dia, i més tenint en compte que no em vaig posar a una classe d’iniciació precisament…

La sensació post classe era genial. Feia una hora de pilates i una hora d’estiraments. En acabar em sentia el cos treballat i relaxat a la vegada. Era com si flotés, com si m’haguessin fet un massatge.

Treballar el cos amb aquest mètode també fa que treballis la ment, concentrant-te en el que fas en aquell moment i deixant fora de la classe qualsevol problema o preocupació de la teva vida diària.

Suposo que això i els resultats que es comencen a notar molt ràpidament va fer que em convertís en una fan del pilates.

Per aquest motiu vaig pensar que havia d’ampliar els meus coneixements en aquest camp i em vaig treure el títol de professora de pilates. Sóc pilates fan i m’encanta poder transmetre els beneficis d’aquest mètode perquè tu també el puguis gaudir.

D’altra banda hi ha la gent que ho prova i no pot suportar està pràcticament 1 hora estirat a terra fent exercicis. El repertori clàssic és això fer exercicis a terra.

Però molta gent que des de fora creu que no li agradarà i que són exercicis suaus, que no sues, o fins i tot pensen que només són estiraments, es sorprenen gratament al comprovar que estaven equivocats. Amb el pilates es treballa, i molt! El millor del mètode és que és un treball progressiu perquè et puguis adaptar el nivell de l’exercici al que el teu cos necessita i puguis progressar de forma segura i al teu ritme.

Com pots veure una fan no pot dir-ne coses dolentes ni intentant-ho, i és que per mi són un munt de beneficis i no et puc deixar de recomanar que posis pilates a la teva vida!!!

 

Al blog d’ÀuriadansA trobaràs articles que parlen de dansa, entrenament i benestar perquè ens agrada difondre el que estimem i estimem el que fem.

ÀuriadansA – Aprèn al teu ritme!

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *